Webinar

Dags för ett nytt budget- och prognossystem?

Nu efter höstens budgetarbete ser vi att efterfrågan ökar på att köpa och implementera ett nytt budget- och prognossystem. Många känner frustration kring Excel eller ett äldre, ouppdaterat och gammalt system. Vi på Enfo vill därför ge dig konkreta tips på hur du går tillväga för att hitta det perfekta budget- och prognossystemet för dig.
DATE
2019-12-10
TIME
12:00-12:45
PLACE
Online

Anmälan

Dags för ett nytt budget- och prognossystem? Vi ger dig konkreta tips på hur du går tillväga! 

Nu efter höstens budgetarbete ser vi att efterfrågan ökar på att köpa och implementera ett nytt system. Många av er använder fortfarande Excel vilket inkluderar mycket manuellt arbete. Det vi också ser är att många av er börjar växa ur era gamla system och därför börjar se er om efter något nytt.

Kommer ett nytt system att lösa alla dina problem? Troligen inte utan det är viktigt att du även ser över processen för att ta fram budget och prognoser och ser till att de är kopplade till organisationens mål och strategi. Ställ frågor som; Är det rätt detaljnivå, fokuserar vi på rätt nyckeltal, borde vi ha en längre tidshorisont, ska vi göra prognosen oftare, ska vi ha anpassade modeller för de olika verksamheterna, bör vi rulla ut ansvaret till cheferna?

 

Fokus på detta webinar är att ge dig konkreta tips på hur du går tillväga för att hitta det perfekta budget- och prognossystemet för dig. Vi kommer besvara följande frågor:

 

Vad kan ett nytt system göra för dig?

Vi diskuterar nya funktionaliteter och egenskaper som blir möjliga i ett modernt standardsystem som gör att du kan anpassa lösningen efter din planeringsprocess och inte tvärtom.

Vilket system ska jag välja?

Det finns många olika budget- och prognossystem på den svenska marknaden och de leverantörer som vi samarbetar med idag är Effectplan, IBM Planning Analytics (fd TM1) och Anaplan. Vi bevakar dock kontinuerligt vad som händer på marknaden för att kunna erbjuda kunderna det bästa. Vi går igenom vad du behöver tänka på när du väljer ett nytt system och ställer systemen mot varandra inom några viktiga områden som t ex flexibilitet, förvaltning och tillgängliga konsulter.

Vad behöver jag tänka på inför implementationen?

För att kunna ställa rätt krav på ett nytt system behöver du redan innan köpet planera hur systemet ska användas, av vilka och när. De olika användargrupperna har garanterat olika behov, hur ska det hanteras? Vi delar med oss av våra erfarenheter från de projekt och kunder vi har arbetat med.

Hur kan det se ut i ett modernt system?

Anders Olsson från Effectplan kommer att visa hur deras senaste version av budget- och prognossystem ser ut. De senaste åren har Effectplan utvecklat mycket inom operativ planering och de har nu lanserat ett modernt användargränssnitt utan menyer.

 

Webinaret är ca 45 minuter långt och självklart har vi tid att svara på de frågor som dyker upp i ämnet. Välkommen med din anmälan!

Webinaret leds av:

Ulla-Britt Fagerström, BU-chef Planning, rådgivning och projektledning, Enfo

Caroline Leffler, Senior BI Konsult, Enfo

Anders Olsson, Partneransvarig, Effectplan

Tack

Enfo är en nordiskt IT-tjänstebolag som möjliggör datadriven transformation för sina kunder. Vi är 900 nischade experter som jobbar för en intelligentare värld där teknologi stärker individer, affärer och samhällen.

Privacy Policy | © 2020 Enfo. All rights reserved.