Event 2 december

Rundabordssamtal för Sveriges kommuner  

Jobbar du i eller med kommunal verksamhet? Vi på Enfo vill hjälpa våra kommuner genom att skapa ett ekosystem där erfarenheter, utmaningar och möjligheter kan delas. Behov, krav och utmaningar är ofta likartade: Tillsammans kan vi hitta smarta lösningar som kommer fler till del. Vi fortsätter vår uppskattade serie rundabordssamtal för Sveriges Kommuner med en fördjupning kring praktiska erfarenheter av informationshantering och integrationsarbete.
DATE
2021-12-02
TIME
13.00-15.00
PLACE
Online

Anmälan

Rundabordssamtal för Sveriges kommuner  

 

Vad är PEPPOL och hur kan man öka verksamhetsnytta genom effektiv hantering av betalningar?


Peppol är ett internationellt nätverk för elektroniska inköp som gör e-handel och e-upphandling enklare. Peppol är öppet för alla och finns snart etablerat i hela Europa.


Enligt lag krävs det sedan april 2019 att fakturor som skickas till offentlig sektor ska vara elektroniska. Lagen innebär inte bara att företagare ska kunna skicka e-fakturor till myndigheter, utan den ställer också krav på att myndigheterna ska kunna ta emot e-fakturor. E-fakturorna ska följa den europeiska standarden Peppol (Pan-European Public Procurement On-Line), om inte någon annan standard har avtalats.


I årets sista rundabordssamtal för Sveriges Kommuner gästas vi av ämnesområdesexpert Anders Wasén som berättar mer om PEPPOL och hur moderna, effektiva betalningssystem stöttar verksamheten.


Anders har över 20 års erfarenhet av utveckling av IT arkitektur generellt och betalningslösningar specifikt.  Tidigare uppdrag inkluderar bland annat utveckling av faktureringssystem för svenska Posten och han har utsetts av IBM till medlem i IBMs Champion program för innovatörer.

 

Agenda   

13.00  – Välkomna, introduktion   

13.15 – PEPPOL och effektiva betalningslösningar – Anders Wasén, CTO & Principal Architect

14.00 - Öppen diskussion - rundabordssamtal  

15.00 - Format och önskemål - arbete framåt  

15.15 - Tack   

Det här är ett digitalt event och privat diskussionsforum där vi använder oss av Teams som verktyg.   

 

Talare

Anders Wasén

CTO & Principal Architect

Tack

Enfo är ett nordiskt IT-tjänstebolag med över 800 digitala experter. Med vår kunskap inom digital trust, data och analytics, applikationer, integration och managed services både utvecklar och driver vi IT-lösningar i molnet. Vi arbetar för en mer hållbar och intelligent värld där teknologi stärker människor, affärer och samhällen och stöttar deras utveckling.

Privacy Policy | © Enfo. All rights reserved.