15 oktober

Västsvenska integrationsnätverket

Anslut dig till Västsveriges integrationsnätverk.

Vi befinner oss mitt i ett paradigmskifte där digitaliseringen förändrar förutsättningarna för hur vi kommunicerar, arbetar och gör affärer. Integrerade enheter, processer och system skapar produkter och möjligheter som tidigare inte fanns i form av exempelvis tjänster i molnet, miljontals uppkopplade enheter samt mobila appar och enheter.

Utmaningen är att haka på, se möjligheterna och dra nytta av dem.
DATE
2020-10-15
TIME
13.30 - 17.00
PLACE
Enfo, Vallgatan 30 (våning 3) /Teams digitalt event

Anmäl dig här!

Digitaliseringen berör alla! 

 

Våra nätverksträffar har i syfte att ge ett tillfälle för branschkollegor att utbyta erfarenheter, bygga relationer och dela kunskap i ett professionellt nätverk. Ta chansen och möt branschkollegor, diskutera trender, möjligheter och utmaningar. Vi bjuder på dryck och enklare tilltugg. 

Föreläsningarna varvas med diskussioner. Mer information följer, stay tuned! 

 

AGENDA: 

  1. Bortom Molnen - vad är nästa steg efter att molnteknologi har blivit standard, och vad innebär det för utmaningar ur ett verksamhetsperspektiv?  Vi gör en framtidsspaning med utgångspunkt i dagens IT-landskap och diskuterar hur verksamhetsutveckling och IT-stöd kan gå framåt i samklang.


  2. Begreppskomplexitet - AI, cognitive computing, Machine Learning, Internet of Things, Blockchain teknologi, computer vision, big data, data mining, data virtualization, augmented reality, cloud native .. listan på begrepp som vi förväntas kunna relatera till och dra nytta av växer exponentiellt, och sedan tillkommer en djungel av tekniska akronymer (BPM, VDI, RPA, ITIL, CSA ..)  Hur kan vi förenkla relationen till landvinningar inom teknikområdet för att effektivisera vardagen, och ge bättre service till såväl kollegor som kunder?

  3. Digitalisering i verkligheten - Ramböll ligger i framkant när det gäller att nyttja ny teknologi och implementerade redan 2019 en lösning där en digital tvilling (Digital Twin) och IoT för kontorsbyggnader -plattform togs fram för att stödja verksamhetens analys och planeringsarbete.

    Innovationen fortsätter, och under 2020 utvecklar Ramböll tillsammans med Stockholms Stad inom Ramboll Water Project fram en DT lösning för att möjliggöra ”Mätning som tjänst” och ge kontinuerlig uppdatering i realtid från ett 60-tal mätpunkter i en flera mil lång ny avloppstunnel som skall byggas genom staden under de närmaste åren.  Det finns även möjlighet för allmänheten att vid respektive mätstation få information om grundvattennivån samt ta del av mer information kring projektet. Lyssna till hur Ramböll drar nytta av digitalisering i praktiken och vad det innebär för verksamheten.

     

Beroende på Corona-läget denna tid kommer vi att transformera detta event till ett digitalt event på Teams Live. 

 

Vi ser fram emot ditt deltagande! 

#itisallaboutintegration

 

Tack

Enfo är en nordiskt IT-tjänstebolag som möjliggör datadriven transformation för sina kunder. Vi är 900 nischade experter som jobbar för en intelligentare värld där teknologi stärker individer, affärer och samhällen.

Privacy Policy | © 2020 Enfo. All rights reserved.