15 oktober

Västsvenska integrationsnätverket

Anslut dig till Västsveriges integrationsnätverk.

Vi befinner oss mitt i ett paradigmskifte där digitaliseringen förändrar förutsättningarna för hur vi kommunicerar, arbetar och gör affärer. Integrerade enheter, processer och system skapar produkter och möjligheter som tidigare inte fanns i form av exempelvis tjänster i molnet, miljontals uppkopplade enheter samt mobila appar och enheter.

Utmaningen är att haka på, se möjligheterna och dra nytta av dem.
DATE
2020-10-15
TIME
13.30 - 17.00
PLACE
Enfo, Vallgatan 30 (våning 3)

Anmäl dig här!

Digitaliseringen berör alla! 

 

Våra nätverksträffar har i syfte att ge ett tillfälle för branschkollegor att utbyta erfarenheter, bygga relationer och dela kunskap i ett professionellt nätverk. Ta chansen och möt branschkollegor, diskutera trender, möjligheter och utmaningar. Vi bjuder på dryck och enklare tilltugg. 

Föreläsningarna varvas med diskussioner. Mer information följer, stay tuned! 

AGENDA: 

 1. Bortom Molnen:

  Vad är nästa steg efter att molnteknologi har blivit standard, och vad innebär det för utmaningar ur ett verksamhetsperspektiv?  Vi gör en framtidsspaning med utgångspunkt i dagens IT-landskap och diskuterar hur verksamhetsutveckling och IT-stöd kan gå framåt i samklang. 2. Försvinner integration i takt med att applikationsutvecklingen förändras genom åren? 

  Björn Arkenfall tar oss med på en resa hur applikationsutveckling och systemintegration har förändrats genom åren med teknikskiften och ändrade affärsbehov. 

  Hur ser det egentligen applikationslandskapet ut idag och ännu viktigare – hur tror vi det kommer se ut framåt? Hur påverkas vi alla som arbetar med systemintegration i detta?

  Med sin erfarenhet som konsult inom applikationsutveckling och systemintegration i praktiskt taget hela livet delar Björn med sig av sina erfarenheter inom både integration samt applikationsutveckling och stannar upp en hel del inom området Artificiell Intelligens (AI). Hur hänger det ihop med de förändringarna vi sett under åren och hur kommer detta fortsätta förändra vår bransch? Och kanske till och med gör den hela vårt område kring systemintegration onödigt? Kommer integrationsbehovet att dö? Eller blir det bara mera?

  • Vad ska du som utvecklare och expert vara vaksam på framåt för att fortsätta vara relevant och kunna bidra till bättre lösningar?
  • Hur kan du som expert inom ämnet ge råd till organisationer hur de ska hantera förändringarna som har hänt och som fortsätter pågå inom applikationsutveckling och integration?
  • Hur kan du som affärsanvändare nyttja detta och behöver du ändra hur du ser på integration och applikationslandskapet?


 3. Digitalisering i verkligheten:

  Ramboll ligger i framkant när det gäller att nyttja ny teknologi och implementerade redan 2019 en lösning där en digital tvilling (Digital Twin) och IoT för kontorsbyggnader -plattform togs fram för att stödja verksamhetens analys och planeringsarbete.

  Innovationen fortsätter, och under 2020 utvecklar Ramboll tillsammans med Stockholms Stad inom Ramboll Water Project fram en DT lösning för att möjliggöra ”Mätning som tjänst” och ge kontinuerlig uppdatering i realtid från ett 60-tal mätpunkter i en flera mil lång ny avloppstunnel som skall byggas genom staden under de närmaste åren.  Det finns även möjlighet för allmänheten att vid respektive mätstation få information om grundvattennivån samt ta del av mer information kring projektet. Lyssna till hur Ramboll drar nytta av digitalisering i praktiken och vad det innebär för verksamheten.

Vi ser fram emot ditt deltagande! 

Varmt välkommen! 

#itsallaboutintegration

 

Tack

Enfo är ett nordiskt IT-tjänstebolag som möjliggör datadriven transformation för sina kunder. Vi är 900 nischade experter som jobbar för en intelligentare värld där teknologi stärker individer, affärer och samhällen.

Privacy Policy | © Enfo. All rights reserved.