IBM - Integration

Contact us

Contact us

IBM - Integration

Våra rådgivningstjänster omfattar våra konsulttjänster och populära Baseline workshops, som hjälper er att skapa ett business case för att investera i en IBM-produkt för användning som en API-plattform (API Connect, Datapower Gateway), för att täcka era integrationsbehov (App Connect Enterprise, MQ, Cloud Private, Event Stream) eller IBM Cloud.

Vi har utvecklat flera ”tried-and tested” projektkoncept där vi levererar hela eller delar av vår Baseline (vår verktygslåda för integrering) i kombination med infrastruktur och programvara. Gemensamt för alla våra projekt är att ni redan från början vet vad ni får, när ni får det, och hur mycket det kostar.

 

Implementeringstjänster

Våra implementeringstjänster är en perfekt fortsättning på våra rådgivningstjänster som gör det enkelt att omsätta beslut i praktik. Vi kan erbjuda ett utvecklingsteam med en blandning av resurser, inklusive resurser utanför integrationsområdet, som fungerar i all metodik, från vattenfall till agil. Vi anser att dedikerade team är det perfekta för långsiktiga åtaganden eftersom ett väl sammansvetsatt team fungerar bättre och bättre med tiden.

Med vår senaste implementeringstjänst kan ni även beställa integrationer med fastställt SLA och pris. På så sätt flyttas fokus att hantera konsulter eller utvecklare över till oss och det blir enkelt att budgetera integrationskostnaderna.

Med våra Baseline Start-kits kan vi få igång din integrationsfunktionalitet inom en fastställd deadline. Det är ett enkelt konceptprojekt som säkerställer att plattformen är korrekt installerad, inklusive utbildning av användare. Dessa tjänster erbjuds på alla IBM-produkter nedan.

 

Underhållstjänster

Våra fristående underhållstjänster passar bra som påbyggnad efter ett implementationsprojekt. Huvudverksamheten baseras på Enfos mångåriga erfarenhet och beprövade praxis som har levererats förMQ, App Connect Enterprise och Datapower Gateway i många år. Grundpelarna i underhållstjänsten är support, övervakning och hantering av plattformar, API:er och integrationslösningar. Enfo har en lång erfarenhet av support och erbjuder stöd även för alla nya produkter i IBM:s integrationsportfölj.

Vi erbjuder också en lättviktstjänst för underhåll om ni vill ta hand om plattformarna själva men önskar hjälp av våra erfarna tekniker vid problem.

 

Integration som en tjänst

Genom denna tjänst kan ni beställa integreringar och vi kommer att leverera dem på IBM Cloud med hjälp av App Connect Enterprise, MQ, API Connect eller många av de andra tjänster som finns där. Vi kommer att hantera och stödja era integrationer och API:er. Det är vårt ansvar att se till att allt fungerar smidigt. Med den här tjänsten behöver ni inte investera i någon kostsam och stelbent plattform eller hantera konsulter eller kostsamma migrationsprojekt.

 

Integrationstjänster och lösningar vi arbetar med:

 


IBM App Connect Enterprise

App Connect Enterprise är en modern företagsintegrationsbuss från IBM, (tidigare IBM Integration Bus) och nu kombinerad med IBM App Connect Professional för att stödja molnbaserade inbyggda tekniker.

En av de vanligaste användningsscenarierna är att ansluta helt olika program som har olika meddelandeformat (t.ex. CSV till XML), olika protokoll och system (t.ex. REST till SAP), berikning av meddelanden och många andra funktioner.


IBM MQ

MQ är en mellanvara som förenklar och snabbar upp integreringen av program i molnet och de flesta företagsplattformar. Genom att abstrahera operativsystemsskillnader, nätverksproblem, säkerhetskonfiguration, gör det dataöverföring mellan program tillförlitlig och säker.

Det har varit den ledande mellanvaran i många år och är den vanligaste integrationsprodukten bland våra kunder.


IBM DataPower Gateway

DataPower är en gateway som skyddar lokala eller molnbaserade API:er, B2B-, moln-, mobil-, webb- och SOA-system med beprövade metoder och skyddar mot angrepp. Gatewayen finns i många olika varianter.

Denna erbjuder intrångsdetektering, krypterad lagring, maskinvarukryptografisk acceleration med överlägsna prestanda och är byggd för redundans med redundanta diskar, nätaggregat etc. Docker image fungerar utmärkt i molnet och med många mikrotjänstplattformar och ger elasticitet. Den finns också för hypervisorer och för Linux.


IBM Cloud

Oavsett om ni använder öppen källkod eller vill förbättra era tjänster med en IBM-produkt som deras välkända AI, Watson, finns den här. Kom igång med mer än 20 kostnadsfria tjänster eller testa deras kostnadsfria kvantdatorer i molnet. För integrationsändamål finns det många lämpliga tjänster. Olika smaker av MQ, OpenWhisk för att skapa serverlösa integrationskomponenter, API Connect för API:er och App Connect Enterprise för mer avancerade integreringar.


IBM Cloud Private

Cloud Private är en enkel lokal installation med många molntjänster i lokala nätverk som ger kontroll över data, samtidigt som det är enkelt och säkert att integrera med tjänster utanför nätverket. Kärnan är en programplattform för att utveckla moderna program och modernisera gamla så att de blir molnkompatibla.

Det gör att man kan hantera behållare via Kubernetes, en privat lagringsplats för dator-images, en hanteringskonsol och ett övervakningsramverk. Med Cloud Private är det enkelt att distribuera, hantera, övervaka och skala era program.


IBM API Connect

API Connect är till för organisationer som vill effektivisera och påskynda sin resa till API-ekonomin.

Det är en heltäckande hanteringslösning som hanterar alla fyra aspekterna av API-livscykeln: skapa, köra, hantera och skydda. API Connect är mycket mer kostnadseffektivt än begränsade punktlösningar som fokuserar på bara några få livscykelfaser. Det gör det möjligt för externa och interna konsumenter att påskynda en organisations API-program och få nya intäkter genom övertygande nya kundupplevelser.


IBM Event Stream

Event Stream är en plattform för händelseströmning som baseras på Apache Kafka och som hjälper er att reagera på händelser i realtid för mer engagerande kundupplevelser. Det är en högpresterande, feltolerant plattform för händelsehantering som hjälper er att skapa intelligenta, responsiva, händelsestyrda program.

Den gör användning av Apache Kafka enkel och intuitiv, medan funktioner som geo-replikering för katastrofåterställning gör den perfekt för verksamhetskritiska arbetsbelastningar.

Vi arbetar också med många andra produkter och Open source-alternativ.

Kontakta oss om ni har några frågor! 

Skicka en kontaktförfrågan